De veldtoertocht van 600 toppers en 1 wereldkampioen.

Op zondag 19 november 2023 vond de jaarlijkse ‘Tocht der Tochten’ weer plaats. 

Al weken lijkt de regen niet op te houden en ook zaterdag werden de pijlers niet gespaard. In de stromende regen moest de tocht worden uitgezet. 

De verwachting voor het aantal deelnemers was dan ook laag. Dat we de 1000 zoals voorgaande jaren niet gingen halen was een ding wat zeker was. Gelukkig scheen zondagochtend de zon en kwam de deelnemers groepje voor groepje binnengedruppeld. Uiteindelijk werd de 600 nog aangetikt, dus daar waren we erg blij mee. 

Tot onze grote verrassing verscheen er rond half 11 iemand in een wereldbeker tenue aan de inschrijftafel. In de zaal werd er nog beetje gekscherend gedaan. Dat is vast Pidcock hahaha. Nou en het bleek hem dus wel te zijn. Hij was in de buurt aan het trainen en vond het leuk om onze tocht te rijden als trainingsrit. En misschien ook alvast beetje verkennen voor de Vestingscross, maar dat wilde hij nog niet bevestigen. We mochten foto’s maken en via Aart Steverinck werd direct de pers ingelicht. Uiteindelijk werd het bericht ook landelijk opgepikt en en waren we ineens voorpagina nieuws van de regionale kranten. 

Het parcours was best uitdagend, dus de bevoorrading bij De Ramenconcurrent was meer dan welkom. Het ‘team’  stond klaar met allerlei soorten koek, snoep en de bidon kon weer bijgevuld worden. De verkeersregelaars zorgden voor veilige oversteken. 

Na 35 of 50 km konden de zeer smerige fietsen afgespoten worden bij Carwash Hulst en kon het grote feest bij ‘t Spoor 011 starten samen met de band ‘Double W’. 

Hoe laat er nou precies afgesloten is, dat weet niemand. Maar geslaagd was het zeker!

Een dikke pluim voor alle vrijwilligers, want zonder jullie is er geen tocht. Wil je volgend jaar ook meehelpen, laat het nu alvast weten. Alle handjes zijn welkom.