Corona nieuws

Beste leden,

Vanaf 11 mei is er een versoepeling voor het deelnemen aan buitensporten, dus ook voor het toerfietsen en mountainbiken. TC Hulst houdt zich aan de gemaakte landelijke afspraken.

Dit betekent dat er  gefietst mag worden in groepjes van maximaal 4 personen met inachtneming van de 1.5m afstand. Leden besluiten zelf of ze alleen blijven rijden of dat ze in een groepje willen rijden. Het maken van groepjes gebeurt door de leden zelf, er is dus geen samenkomst bij Reynaertland waar dan groepjes geformeerd gaan worden.

Voor meer informatie kun je altijd kijken op de site van de NTFU. Hieronder in het kort nog de landelijke richtlijnen.

Met vriendelijke groeten,

Theo Seghers, secretaris TC Hulst

 

Mag ik weer in een groep fietsen?

Sinds maandag 11 mei zijn de regels voor buiten sporten versoepeld. Zo mogen fietsers bijvoorbeeld weer samen fietsen. NTFU adviseert wielrenners en mountainbikers met maximaal 4 personen in een groep te fietsen. Zo houd je op een veilige manier 1,5 meter afstand tot elkaar én andere verkeersdeelnemers. 

Fiets met max. 4 personen

Voor wielrenners en mountainbikers geldt: fiets met maximaal 4 personen in een groep.

 • Ook in een groep van 4 personen geldt: houd tenminste 1,5 meter afstand tot elkaar én tot andere verkeersdeelnemers.
 • Fiets je samen met personen uit hetzelfde huishouden (bijvoorbeeld je partner en kinderen), dan geldt de 1,5 meter afstand tot elkaar niet. Je houdt uiteraard wél minimaal 1,5 meter afstand tot andere verkeersdeelnemers.

Waarom adviseren we 4 personen?

Sinds 11 mei mag je weer samen sporten van de overheid, mits je afstand houdt tot elkaar. Samen fietsen valt daar dus ook onder. Om veilig samen te fietsen, adviseren we een maximale groepsgrootte van 4 personen. Zo kun je vlot ritsen en achter elkaar rijden om de minimale 1,5 meter afstand tot elkaar en anderen te houden. Ook houd je het veilig voor het andere verkeer. Bij grote groepen die achter elkaar fietsen, ontstaat een lint. Fietst een groep met 8 personen achter elkaar? Dan is de afstand van de groep ruim 25 meter. Inhalen is dan voor snellere verkeersdeelnemers (auto’s, brommers, speed pedelecs, andere wielersporters) moeilijk, zeker als je ook afstand tot anderen moet bewaren. Bij een groep van maximaal 4 is de afstand 12 meter en kan het overige verkeer je makkelijker inhalen.

Samen fietsen kan niet overal

Op drukke, smalle fietspaden is het niet wenselijk om in een groep te fietsen. Denk voor vertrek daarom goed na over je route. Kun je onmogelijk minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar of anderen bewaren? Fiets dan solo.

Wielrenners: max. 4 personen

 • Fiets met maximaal 4 personen in een groep.
 • Respecteer de minimale 1,5 meter afstand tot andere fietsers en verkeersdeelnemers.
 • Vermijd drukte. Kies een route over brede wegen en fietspaden, waar het makkelijker is om tenminste 1,5 meter afstand te bewaren.
 • Fiets alleen naast elkaar waar dat kan. Zo niet: fiets achter elkaar. Rits op tijd.
 • Als inhalen of passeren niet mogelijk is, houd je ruim voldoende afstand tot anderen.

Mountainbikers: max. 4 personen

 • Fiets met maximaal 4 personen in een groep.
 • Respecteer de minimale 1,5 meter afstand tot andere mountainbikers en recreanten.
 • Bewaar 3-5 fietslengtes afstand tot elkaar op de singletracks.
 • Ga, waar dat veilig kan, aan de kant voor snellere fietsers.
 • Wil je iemand inhalen? Houd afstand tot er ruimte is om in te halen en bedank vriendelijk.
 • Rijd behoudend: neem niet onnodig risico’s.

Verkouden? Blijf thuis

Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus in de lucht. Daarom is het van belang om minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Het virus wordt niet via zweet doorgegeven. Gebruik een papieren zakdoek als je je neus moet snuiten en gooi deze na afloop in de prullenbak. Ben je verkouden of voel je je grieperig? Ga niet fietsen, maar blijf thuis.

Gebruik je gezond verstand en houd je aan de regels

Fiets niet met méér dan 4 personen en respecteer de minimale 1,5 meter afstand tot anderen. Samen voorkomen we een tweede golf van het coronavirus

 

Dit bericht is geplaatst in TC Hulst. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.